ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ...
ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Mε μια ματιά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων.


Εταιρική Στρατηγική


Σούνιο


Δέλτα Φαλήρου


Κηφισίας 49


Πόρος - Γαλατάς


Για δείτε τα ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ έργα της ΜΒΔΤ, παρακαλώ κάντε κλικ εδώ>>


Η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην εγχώρια αγορά εμπορικών ακινήτων.  Στα επόμενα χρόνια η ΜΒΔΤ προτίθεται να συνεχίσει να αναπτύσσει και να διατηρεί υψηλής ποιότητας κτιριακά συγκροτήματα κατά μήκος των κυρίων οδικών αρτηριών τής Αθήνας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Λεωφόροι Κηφισίας, Συγγρού και η Αττική Οδός.

Στον τομέα των καταστημάτων λιανικής πώλησης, η ΜΒΔΤ βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής δύο μεγάλων σε έκταση εμπορικών έργων.
 
Το πρώτο είναι το συγκρότημα στην περιοχή Δέλτα Φαλήρου, με ακαθάριστη εκμισθώσιμη επιφάνεια άνω των 13.000 τ.μ. H ΜΒΔΤ υπέγραψε δωδεκαετές συμβόλαιο εκμίσθωσης για το 94% του συγκροτήματος με την Village Roadshow και την Media Markt. Επίσης έχει εκμισθώσει όλες τις θέσεις στάθμευσης.

Το δεύτερο έργο βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 49, με επιφάνεια κτιρίου 8.400 τ.μ. και 548 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, σε οικόπεδο επιφανείας 11.000 τ.μ.  Για το 58% της εκμισθώσιμης επιφάνειας του κτιρίου η Media Markt έχει υπογράψει προσύμφωνο συμβόλαιο ενοικίασης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Η αγορά καταστημάτων λιανικής πώλησης είναι ένας τομέας στον οποίο η ΜΒΔΤ προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς στο μέλλον.  Η Ελλάδα έχει μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές εμπορικών κέντρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μέσο όρο μόνο 20 τ.μ. ανά 1.000 κατοίκους, σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 150 τ.μ.  

Η ΜΒΔΤ επίσης σκοπεύει να εισχωρήσει στην αγορά εξοχικών κατοικιών. Η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, έχει αναβαθμίσει το προφίλ της χώρας ως μείζονος τουριστικού προορισμού, κι ως αποτέλεσμα αναμένεται αύξηση της ζήτησης για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα από το εξωτερικό.  Επιπλέον η εγχώρια ζήτηση για τοποθεσίες εξοχικών κατοικιών σε μικρή απόσταση από την Αθήνα προβλέπεται να αυξηθεί, καθώς η πρόσβαση προς αυτές έχει διευκολυνθεί ύστερα από τις πρόσφατες βελτιώσεις στις υποδομές.  Η ΜΒΔΤ προτίθεται να κατασκευάσει παραλιακές εξοχικές κατοικίες, αρχικά με εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στα νησιά.

Η ΜΒΔΤ έχει ήδη σχεδιάσει την είσοδό της στην αναπτυσσόμενη αγορά εξοχικής κατοικίας με ένα μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικό έργο στην περιοχή Galata Πόρου, που αποκτήθηκε στις αρχές του 2005, το οποίο θα έχει οδική πρόσβαση εντός 2 ωρών και μέσω θαλάσσης σε 1,5 ώρα.  Το οικόπεδο όπου θα γίνει η ανέγερση έχει έκταση 89.000 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα σε λειτουργία και ημιτελείς κατοικίες.

Το δεύτερο οικόπεδο, που θα αναπτυχθεί είτε ως τουριστικό συγκρότημα είτε ως εξοχικές κατοικίες βρίσκεται στην τοποθεσία «Πουνταζέζα» Σουνίου.  Το συγκρότημα θα καλύψει συνολική εδαφική έκταση μεγαλύτερη των 62.000 τ.μ.  Εκπονήθηκε αρχιτεκτονική μελέτη για την κατασκευή τριών ανεξάρτητων ξενοδοχειακών μονάδων, συνολικής επιφανείας ανωδομής 12.000 τ.μ., για τις οποίες έχουμε ήδη λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τον Ε.Ο.Τ. προκειμένου να προβούμε στην έκδοση νέας οικοδομικής αδείας, η οποία αναμένεται να συντελεστεί εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2006. Η διοίκηση του Ομίλου  ΜΒΔΤ πιστεύει πως η αξιοποίηση του οικοπέδου στην περιοχή του Σουνίου, σε ένα ιδιαίτερα προνομιακό σημείο, θα είναι τέτοια ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων hotel operators με στόχο την εξασφάλιση μακροχρόνιων μισθωτικών συμβολαίων λειτουργίας των μονάδων που θα αναπτυχθούν.

Η ΜΒΔΤ πιστεύει ότι για να κατορθώσει τη μακροπρόθεσμη αύξηση της μετοχικής της αξίας, πρέπει να συνεχίσει να εστιάζει στο χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας ακινήτων στον εμπορικό τομέα, εκμεταλλευόμενη τόσο τα παρόντα και μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης ακινήτων, όσο και την απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων που παράγουν εισοδήματα, που θα επιτευχθεί μέσω μιας πιο αποτελεσματικής χρηματοδοτικής δομής.

Εκτύπωση   E-mail